Info

De Tractor kerstrun is een jaarlijks event dat ondertussen ook al weer aan de 15de editie toe is. De opbrengst gaat naar een goed doel uit Geel en omstreken.

De Tractorkerstrun zal plaatsvinden op zaterdag 17 december 2022 en start, anders dan anders, aan de Sportzaal Axion.

Omstreeks 18.40h vertrekken onze kleinsten met hun versierde traptractoren van de feestzaal. De grote optocht start om 19.00h en zal ongeveer 2.5 uur duren. Om 21.30h worden de tractoren dus terug verwacht aan de feestzaal in Geel Sint Amands. Kom gerust mee napraten en genieten van een warme kom soep, warme chocomelk of een boke met spek en een drankje. De muziek zal verzorgd worden door Music and More. De inkom is uiteraard gratis, en de opbrengst van de drank gaat naar een nog te bepalen lokaal en kleinschalig goed doel. (Suggesties zijn altijd welkom).

Zelf mee rijden? De voorwaarden en inschrijven kan je hier vinden.

Uiteraard is deze optocht niets zonder de duizenden toeschouwers. Wil je weten waar je terecht kan naast de start en aankomst aan de sportzaal Axion? Kijk dan even op de toeschouwerspagina voor de volledige route.

De vorige jaren is de tractor kerstrun gegroeid tot een mega event. Om de verkeershinder in en rond Geel te beperken is er in samenspraak met de politiezone GLM een maximum van 80 tractoren afgesproken. Jaarlijks komen meer dan duizend toeschouwers van heinde en verre om de 80 versierde tractoren te bewonderen langs het parcours. Ongeveer 1 op 3 van deze toeschouwers komen na de stoet ook nog een kijkje nemen als de tractoren geparkeerd staan, praten na bij een drankje of warmen zich aan een heerlijke kom soep.

Elk jaar worden ook de mooist versierde tractoren beloond. Wat meer info over onze jury en de erelijst kan je vinden op onze pagina “Het ereschavot”.