Safety first!

BELANGRIJK BERICHT:

Bij het groeien van een evenement als het onze wordt veiligheid van de deelnemers, de vrijwilligers en de talloze toeschouwers steeds belangrijker. We doen dan ook al jaren beroep op de politiezone om het verkeer in goede banen te leiden en de veiligheid doorheen het ganse evenement te garanderen.

Om deze veiligheid te kunnen blijven garanderen besliste de politie dat deelnemers vanaf 2014 enkel personen mogen vervoeren op de daarvoor voorziene zitplaatsen in de trekkercabine!
De politie zal er dan ook streng op toekijken en eventuele deelnemers met personen buiten de trekkercabine de colonne weigeren.

Vanuit de organisatie vinden we het enerzijds zeer spijtig. Het leverde steeds mooie taferelen op en willen dan ook iedere Rudolf, sneeuwman en kerstman van de voorbije jaren bedanken voor het trotseren van het soms barre weer en steeds enthousiast de menigte toe te wuiven.

Anderzijds zouden we het natuurlijk ook niet willen dat een ongeval ons evenement zou overschaduwen. Een ongeval is immers snel gebeurd… Een verzekering zal nooit tussenkomen, moest er iets gebeuren met iemand op een zelfgemaakte creatie. Hopelijk laten de deelnemers die de vorige jaren pronkten met vrienden of familie gehuld in olijke kostuums, gezeten in sleeën, kersthutten of kerstbomen, zich niet ontmoedigen om een nieuwe blikvanger te maken zonder personeel in het decor te plaatsen.